Swedish

Zephyr – Where Winds Meet

Vindarnas möte

zephyr-2.jpg

Den fenomenala flöjttrion Zephyr har nu släppt sitt första album, October Ocean, på skivbolaget Playing With Music. Ett genuint möte mellan tre av Sveriges absolut främsta flöjtister inom folk- och världsmusik. De vidsträckta musikaliska landskapen sträcker sig från nordiska myrar till den heta, myllrande trafikstockningen i en större stad sydöst om myren. Rytmiska vävar, sällsamma melodier och ljudliga utflykter under oktoberoceanens yta ger lyssnaren musik som aldrig tidigare hörts. Från stilla västanfläkt, iskall nordan, varm monsun till stormande orkan.

Richard Ekre Suzzi
Bansuri, vindstavar

Banbrytande bansuriflöjtist som tillbringade många år i Indien med den legendariske bansurimästaren Pt. Hariprasad Chaurasia. Han har utvecklat sin egna personliga spelstil – fri, utmanande och bortom genrer där han integrerar bansurin i ett brett spektrum av musiksammanhang där den vanligtvis inte används.

Göran Månsson
Subkontrabasblockflöjt, härjedalspipa, månmarkapipa


Spännande, experimentell flöjtist som bl.a. tagit kontrabasblockflöjten till ett annat universum. Med en bak- grund som slagverkare tar Göran sitt perkussiva driv med sig i sitt utryck som flöjtist, vilket gör att denna flöjttrio har ett sväng som sällan hörts förut.

Jonas Simonson
Altflöjt, härjedalspipa, sälgflöjt

En mångsidig, innovativ flöjtist som haft en stor inverkan på den nyska- pande svenska folkmusikscenen. Han har genom sin svängiga, fria och personliga spelstil inspirerat en hel generation musiker och åhörare.

Zephyr - October ocean

Köp October Ocean

October Ocean släpptes i april 2017 på

Playing with Music 

♦ PRESSKIT

 

zephyr 1